Ideje za aktivnosti ob božični večerji 🎅🏻


Letošnji Božič bomo nekateri morda preživeli malo drugače; doma in v družinskem krogu. Čeprav bomo po večerji ostali doma, se lahko po odpiranju daril še vedno zabavamo. Zabavne božične igre za otroke lahko vključuje vse od preoblačenja v božične junake do spominskih iger. Največji čar Božiča je prav zagotovo kakovostno preživet čas z družino. Spodaj smo za vas pripravili ideje za aktivnosti po letošnji božični večerji.

težavnost

stopnja aktivnosti

20 VPRAŠANJ: BOŽIČNA IZDAJA

Eden izmed igralcev izbere predmet z božično tematiko. Izbranega predmeta ostalim igralcem ne pove. Vsi ostali igralci sprašujejo vprašanja in poizkušajo ugotoviti kateri predmet si je izbral. On/a odgovarja samo z »da« ali »ne«. Če po 20 vprašanjih, noben izmed igralcev ne ugotovi izbranega predmeta, sledi naslednji krog, kjer si isti igralec izbere nov predmet. V primeru, da nekdo predmet ugane, je ta zmagovalec in ima možnost izbire naslednjega predmeta.

BOŽIČNE LIZIKE

Potrebovali boste škatlico kart in 3+ osebe. Na sredino mizo postavite božične lizike (število lizik naj bo eno manj kot je število igralcev). Vsi izmenično vlečejo karte, s ciljem da prvi dobijo 4 enake (na primer 4 dame). Ko ima igralec v roki 4 enake karte, naj čim bolj neopazno vzame božično liziko. Takoj, ko ostali to opazijo naj tudi oni čim hitreje vzamejo preostale lizike. Igralec, ki lizike ne dobi je izločen iz igre. Igra se zaključi, ko ostane samo še en igralec.

BOŽIČNI LIMBO

Udeleženci naj si z blazino pod majico naredijo velik Božičkov trebuh. Palico vzdolžno postavite na začetno višino (lahko si pomagate s stolom, ostala udeleženca lahko palico držita). Nato si zavrtite božično glasbo in se postavite v vrsto. Posamično nato poizkušajte priti pod palico (še vedno imejte Božičkov trebuh). Ko vsi igralci pridejo pod palico, jo rahlo spustite in s tem znižajte višino. Vsi, ki so v prejšnjem krogu prišli pod palico brez da so se jo dotaknili oziroma padli na tla, nadaljujejo igro. Palico tako neprestano spuščajte, dokler ne dobite zmagovalca.

DOTAKNITE SE RUDOLFOVEGA NOSKA

Narišite (ali natisnite sliko) jelenčka Rudolfa in jo postavite na steno. Njegov nos pobarvajte z rdečo (narišite rdeč krog). Udeležencu prevežite oči, ga zavrtite in naj se nato poizkuša dotakniti nosu. Na mesto dotika, zapišite njegovo ime. Igralec, ki je najbolj natančen, torej se dotakne najbližje nosu, je zmagovalec.

BOŽIČNO RISANJE V MIŽE

Najprej vzemite nekaj papirnatih krožnikov in markerjev. Igralci si zavežejo oči in držijo papirnat krožnik nad glavo. Ena oseba daje navodila za risanje, medtem ko vsi drugi poizkušajo na krožnik narisati božični prizor, ki ga opisujejo. Zmaga najbolj natančna risba!


Napišite komentar


Upoštevajte, da je komentarje pred objavo potrebno odobriti.