Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu otroških oblačil?


Ko izveš, da si noseča se ti nenadoma spremeni celotno življenje. Številni bodoči starši se nestrpno lotijo nakupovanja prvih ljubkih otroških stvari kar takoj. Naj bo to majhna igračka, ninica ali prvi komplet oblačil.

V tem blogu lahko preberete uporabne nasvete na kaj morate biti pozorni pri izbiri prvih otroških oblačil.

Katero velikost naj kupim?

Verjetno še ne veste kako velik bo vaš otrok. Včasih pred porodom izvemo predvideno velikost dojenčka, včasih ne. Pametno je kupiti nekaj osnovnih oblačil v dveh velikostih. Velikost oblačil je odvisna od dolžine otroka. Širina običajno ni problem, vendar se lahko nekoliko razlikuje od znamke do znamke. Predlagamo, da kupite nekaj oblačil velikosti 50 in 56. Če bo vaš dojenček še manjši lahko zavihate rokave, vendar nebo trajalo dolgo saj zrastejo zelo hitro. 

Poletni ali zimski dojenček?

Sezona v kateri se otrok rodi bo seveda določila vrsto oblačil, ki jih potrebujete. Na splošno pa je koristno kupiti plasti oblačil. Priporočamo udobno jopico in žabice ali pajkice, ko postane hladneje ali ko greste ven. Čeprav je morda pomlad in je zunaj že toplo sonce, novorojenčki običajno potrebujejo kapo zato jih ne pozabite dodati na nakupovalni seznam.

Enostavno in udobno!

V prvih nekaj tednih bo vaš dojenček zelo majhen in krhek in morda se boste morali navaditi na vlogo starša. V veliko pomoč vam bodo oblačila, ki jih je enostavno obleči in sleči. Presenečeni boste, kako pogosto boste morali preobleči svojega dojenčka. 

Bodiji z gumbi na zapenjanje spodaj so odlični za preprosto in hitro menjavo plenic vašega dojenčka saj ni potrebno odpeti celotnega bodija.

Poleti pridejo prav bodiji s tankimi naramnicami. Te lahko enostavno potegnete čez glavo vašega malčka. Pozimi je jopico pogosto lažje obleči ali sleči kot pulover. Prepričajte se, da so vsa oblačila, ki jih kupite mehka in udobna, da se vaš otrok lahko premika. Trdi gumbi, zadrge, sintetična in neelastična oblačila lahko povzročijo draženje.

Kupi oblačila v istih barvah

Dojenčki hitro rastejo in bodo hitro potrebovali večjo velikost. Koristno je kupiti določeno barvno paleto ali določen tisk oblačil. Tako lahko brez težav kombinirate jopice, bodije, hlače in oblekice. To vam bo prišlo prav tudi, ko boste morali zamenjati le del oblačil. Včasih bodo majico prerastli hitreje in boste že potrebovali večjo številko medtem, ko mu bodo manjše hlače še vedno prav.

Trajnostno nakupovanje

Pri nakupovanju bodite pozorni na trajnost kupljenih oblačil. Izberite oblačila, ki so izdelana iz kakovostnih materialov. Takšna oblačila bodo zdržala več pranj in ohranila svojo obliko ter barvo. Tako jih boste lahko uporabili še pri naslednjem otroku ali jih podarili prijateljici.

Želimo vam prijetno nakupovanje in ne pozabite: uživajte v majhnih stvareh!


Napišite komentar


Upoštevajte, da je komentarje pred objavo potrebno odobriti.