Pravilno izberi stolček za hranjenje


V tem norem in hitrem tempu življenja je čas za mizo velikokrat edini čas, ki ga kot družina preživimo skupaj. Takrat se po navadi umirimo od napornega dneva, se sproščeno pogovarjamo in veselimo ob dobri hrani. Pomembno je, da ta čas za mizo primerno prikažemo tudi našim malčkom že od prvega dneva, ko sedejo v svoj stolček za hranjenje – zelo pomembno je tudi, da v tem času starši ne uporabljamo telefonov!

Na trgu danes obstaja ogromna ponudba različnih stolčkov za hranjenje, zato odločitev katerega izbrati vsekakor ni lahka. Stolček mora biti priročen in varen, hkrati pa cenovno dostopen. Stolček za hranjenje za otroka predstavlja pomemben učni proces zato mora že s prvim dnem gostega hranjenja dobiti svoje mesto za mizo.

V nosečnosti največkrat proučujemo kater voziček izbrati, pa posteljico in lupinico – pripomočke, ki jih bomo potrebovali takoj po rojstvu otroka. Vendar vam povem, da naši malčki rastejo tako hitro, in čas ko postaneš mamica kar beži, zato boš morala o stolčku za hranjenje začeti razmišljati že zelo kmalu. 😊 

Za vas smo pripravili mini analizo in na enem mestu zbrali vse glavne lastnosti na katere morate biti pri izbiri stolčka za hranjenje pozorni.

        1. Varnost

Pri vseh izdelkih za naše malčke je varnost na prvem mestu in nič drugače ni pri stolčku za hranjenje. Varen stolček mora imeti varnostne pasove, ki otroka zadržujejo na mestu in preprečujejo da bi zdrsnil s stolčka ali padel iz sedišča. Stolček mora biti stabilen, če ima na nogah kolesa pa morajo imeti možnost, da se zaklenjeno.

Stolcek za hranjenje

        2. Enostavno čiščenje

Stolčki za hranjenje so velikokrat zelo lepi na pogled ampak glede čiščenje zelo ne funkcionalni. Pri hranjenju malčka bo hrana pristala povsod, verjemite mi, tudi tam kjer si ne predstavljate. 😊 Zato, mora biti stolček enostaven za čiščenje. Najbolje je izbrati stolček, ki ga boste po vsakem hranjenju lahko le obrisali z mokro krpo.

Stolcek za hranjenje_1 

        3. Enostaven za uporabo

Bodite pozorni tudi na to, da je stolček za hranjenje enostaven za uporabo. Praktično je, da je zložljiv in ga lahko v katerem koli trenutku pospravite. Še ena velika prednost je, da ima pladenj – bodite pozorni, ali je snemljiv in pralen v pomivalnem stroju. Izberite stolček za hranjenje, ki bo uporaben dalj časa, zato bodite pozorni, da ima nastavljiv naklon sedeža ter prilagodljivo višino.

Stolcek za hranjenje_2

Naše priporočilo

Stolčki za hranjenje, ki zadostijo zgoraj naštetim pogojem so tudi stolčki znamke Lionelo, ki jih najdete v ponudbi naše spletne trgovinice.

Vsi stolčki rastejo skupaj z vašim otrokom, saj imajo možnost prilagoditve višine, naslonjala ter stopal. Stolčki so enostavni za čiščenje, imajo snemljiv pladenj, ki ga lahko operete v pomivalnem stroju in so tudi na izgled privlačni. Vsi stolčki imajo varnostne pasove.

Vso ponudbo stolčkov za hranjenje si lahko ogledate tukaj.


Napišite komentar


Upoštevajte, da je komentarje pred objavo potrebno odobriti.