Predlogi za zimske aktivnosti z vašimi malčki


Za vas smo pripravili nekaj predlogov kaj lahko to zimo počnete s svojimi malčki. Nič ni bolj čarobnega od opazovanja padanja snežink, pitja vročega kakava in poslušanja vesele božične glasbe. Za vse pa so najbolj pomembna darila in vedno so darila v tem času v središču pozornosti. Otroci si bodo, ko odrastejo bolj zapomnili stvari, ki ste jih v prazničnem času počeli skupaj.

Izdelajte čestitke

Skupaj z vašimi malčki lahko letos izdelate čestitke kar sami. Ročno narejeni izdelki imajo veliko večjo vrednost od tistih »na hitro kupljenih«. Midva z Žanom sva jih letos že naredila; in to tako zelo enostavne. Z barvami sem pobarvala Žanovo rokico in nogico, ki jo je potem odtisnil na papir, dodala sva rdeč nosek, nalepila sva oči in narisala rožičke. Nastali so res lepi jelenčki in to so naše letošnje novoletne čestitke.

     
     

Naredite domačo vročo čokolado

Priprava domače vroče čokolade je v zimskem času nujna. Božični film je še boljši, ob pitju vročega kakava ali vroče čokolade. Za pravi božični okus dodajte malo cimeta in na vrhu posujte še sladkorne penice. Tisti najbolj sladkosnedi se lahko zraven posladkate z božično liziko.

Okrasite piškotke

Peka piškotov je ena izmed naših najljubših zimskih dejavnosti. December ne bi bil to kar je, brez mamljivega vonja sveže pečenih piškotov. Okrasitev piškotov je popolna stvar, ki jo lahko delate skupaj z vašimi malčki. Specite vaše najljubše piškote božičnih oblik potem pa jih okrasite. Tu domišljiji pustite prosto pot. Uporabite lahko različne prelive, čokolado, oreščke ali sladkorne kapljice. Najboljše pri tem pa je, da rezultat svoje dejavnosti na koncu pojeste 😊

                            

Sestavljanje puzzlov

Vedno iščemo dejavnosti, ki ne vključujejo časa pred zaslonom – še posebej, če je premrzlo da bi bili zunaj. Sestavljanke so odlična ideja za preživljanje mrzlih zimskih dni. Puzzle lahko sestavljate sami, ali pa se vam pridružijo vaši otroci. Če so za sestavljanje puzzlov še premajhni, vam predlagam kocke. Uporabite domišljijo in skupaj sestavite velikanski stolp, most ali toplo hišico za domače živali.

     

Naredite papirnate snežinke

Papirnate snežinke so ena najlažjih doma izdelanih zimskih okraskov. Praznično dekoracijo pa lahko izdelujete skupaj z vašimi malčki. Potrebujete le nekaj kosov navadnega belega papirja, ki ga nekajkrat prepognete in razrežete. Za pravo zimsko pravljično deželo jih lahko z vrvico obesite na strop.

      

Pripravite si piknik; kar doma

Ni potrebno, da so pikniki samo zunaj. Pospravite vašo dnevno sobo, premaknite pohištvo in naredite nepozaben dogodek za vaše malčke. Lahko celo spakirate tradicionalno pleteno košaro z vašo najljubšo hrano za piknik in uživate v pojedini, ne da bi šli predaleč. Za še večjo zabavo, na tla položite blazine, napnite rjuhe in izdelajte šotor. Tega otroci zagotovo ne bodo pozabili.

Naredite snežaka

Iz snega naredite tri velike krogle, jih položite eno na drugo in snežaka primerno »okrasite«. Tukaj naj vam pomagajo vaši malčki. Ne pozabite na korenček, gumbe in star lonec. Če pa vas potem še vedno ne zebe, lahko v snegu naredite še angelčka. Ulezite se v sneg, mahajte z rokami in nogami in ustvarite popolnega angelčka.

      

 


Napišite komentar


Upoštevajte, da je komentarje pred objavo potrebno odobriti.