Sobica za dojenčka


V času nosečnosti, sploh zadnjih nekaj mesecev je glavna skrb mamic, da svojemu novorojenčku uredijo sobico. Midva sva najino sobo za goste preuredila v Žanovo sobico 2 meseca pred porodom. Jaz sem poskrbela za notranjo opremo, Gregor pa je skupaj z mojim bratom poskrbel za barvo sten (seveda po mojih željah 😉) in pa za sestavljanje pohištva. Odločila sva se, da bova pohištvo izdelala po meri, kupila sva le previjalno mizo in posteljico v kateri sva uporabila modro otroško posteljnino za novorojenčka Bon Bon kids. Zaradi Corona ukrepov v tistem času, sva večino izdelkov naročila preko interneta in upala, da vse prispe ob svojem času. Pri opremljanju sem pregledovala slike na Instragramu in Pinterestu ter iskala inspiracijo za zapolnitev praznih sten. Všeč so mi bili morski motivi zato sem jih sama oblikovala v programu Canva, jih sprintala, za njih kupila okvirje in jih obesila na steno.

sobica za dojenčka
V oblikovanju in ustvarjanju res uživam zato mi je bilo opremljanje Žanove sobe neizmerna zabava in pa hkrati tudi izziv. Želela sem, da bo ob njegovem prihodu vse popolno. Tako je izgledala Žanova soba nekje 2 meseca pred porodom:

sobica za dojenčka 1

Prva oblačila za Žana sem kupila nekje v tretjem mesecu, ko še sploh nisem vedela ali bo fantek ali punčka. Ko sva izvedela da bo fantek pa sem mu kupila tudi prvi komplet. Žan je veliko oblačil (sploh za prve mesece) dobil od prijateljev in znancev. Sploh za prve mesece se mi zdi to super in res spodbujam idejo, da se rabljene stvari za dojenčka podarja naprej. Seveda je ob rojstvu dobil tudi veliko daril in oblačil, ampak za začetek je bolje imeti več kot manj. Oblačila sem nekaj dni pred porodom oprala, zlikala in zložila v predalnike. Bila sem umirjena in sem imela veliko časa za premikanje oblačil, ravnanje in iskanje rešitev ali je bolje obešeno ali zloženo.

Po porodu pa so se stvari malo spremenile. Vse mamice boste razumele o čem govorim. Čeprav imam zelo rada red in imam v veliki meri konec dneva vse pospravljeno, se še vedno velikokrat zgodi, da pri previjanju vzamem hlačke iz predala, ugotovim da so mu premajhne, prevelike ali pa le niso prava izbira in jih »na hitro« poravnam nazaj. Pri tem zraven potegnem še sosednje hlačke v predalu nastane zmešnjava. Takrat ga kar hitro zaprem in si rečem, da bom pospravila ob priliki. Večji kot je Žan, manj takih prilik se najde 😊 oz. mi je bolj pomemben čas z njim kot pa da bi pospravljala sobo.

Pred nekaj dnevi sem se odločila, da pokličem Tjašo, ki na Instagramu in Facebook-u deluje pod imenom organizatorka.si. Svojo ljubezen do organizacije doma je pred nekaj meseci predstavila tudi javnosti in od takrat pridno ureja stanovanja in na svoji spletni strani www.organizatorka.si piše ideje in nasvete za organizacijo doma. Z veseljem sem jo sprejela v svoj dom in ji kot izziv predstavila predalnika v Žanovi sobi, ki sta največ v uporabi (predal za bodije, majčke, žabice ter hlačke). Tjaša se je hitro lotila organizacije, medtem pa sem se jaz lahko ukvarjala z Žanom. Ker je naš fant že tako velik smo namreč trenutno pri projektu uvajanja goste hrane. Res sem hvaležna, da sva v ponudbo na naši spletni strani dodala Wallabay slinčke, ker so res enostavni za čiščenje.

Baby Wallabay slinček

Ker pa slinčkov ni nikoli preveč pa sva v ponudbo dodala tudi Pippi slinčke iz blaga, za katere mi je Tjaša tudi predstavila na kakšen način jih lahko zložim.

Pippi slinček

Pred kratkim je ustvarila v sodelovanju z njeno mami tudi svoj produkt za organizacijo manjših izdelkov v stanovanju @abiny_kosarice na Instagramu in Facebooku) in ugotovili sva, da je košarica popolne velikosti za shranjevanje slinčkov in negovalnih izdelkov na previjalni mizi. S Tjašo sva pregledali tudi druge omare v Žanovi sobi, kjer imam pospravljene bunde, debele puloverje in copatke/čevlje. Zaenkrat se mi ni zdelo, da bi jih bilo potrebno urediti zato sem se odločila, da bom Tjašo spet poklicala pri spomladansko/poletni menjavi oblačil.

Ugotovila sem, da je težko imeti vse popolno ko imaš otroka. Če mi je bilo prej pomembno, da je vedno vse pospravljeno mi je zdaj bolj pomemben čas z Žanom. Drage mamice, nič ni narobe če si kdaj privoščimo razvajanje in za organizacijo in urejanje doma pokličemo pomoč. Pred nami je res topel teden zato le hitro na sončka in uživajte z vašimi malčki. Za stanovanje pa SOS organizatorka.si 😉. 

Doudou et Compagnie levček


Napišite komentar


Upoštevajte, da je komentarje pred objavo potrebno odobriti.