Stvari, ki jih moraš narediti to zimo☃️


Danes je 21. december, in danes je prvi zimski dan!

Nič ni bolj čarobnega od opazovanja padanja snežink, pitja vročega kakava in poslušanja vesele božične glasbe. Ker pa smo to zimo bolj kot ne kar malo primorani biti doma, smo za vas pripravili 7 stvari, ki jih lahko storite ko vam je dolgčas. Nobenega razloga ni, da bi to zimo čutili, da ste zaprti in nimate ničesar za početi. V nadaljevanju si preberite katere zabavne stvari vse lahko naredite.

Okrasite piškotke

    Peka piškotov je ena izmed naših najljubših zimskih dejavnosti. December ne bi bil to kar je, brez mamljivega vonja sveže pečenih piškotov. Okrasitev piškotov je popolna stvar, ki jo lahko delate skupaj z vašimi malčki. Specite vaše najljubše piškote božičnih oblik potem pa jih okrasite. Tu domišljiji pustite prosto pot. Uporabite lahko različne prelive, čokolado, oreščke ali sladkorne kapljice. Najboljše pri tem pa je, da rezultat svoje dejavnosti na koncu pojeste 😊

    Naredite domačo vročo čokolado

      Priprava domače vroče čokolade je v zimskem času nujna. Božični film je še boljši, ob pitju vročega kakava ali vroče čokolade. Za pravi božični okus dodajte malo cimeta in na vrhu posujte še sladkorne penice.

      Vroča čokolada in sladkorne penice

      Naredite papirnate snežinke

        Papirnate snežinke so ena najlažjih doma izdelanih zimskih okraskov. Praznično dekoracijo pa lahko izdelujete skupaj z vašimi malčki. Potrebujete le nekaj kosov navadnega belega papirja, ki ga nekajkrat prepognete in razrežete. Za pravo zimsko pravljično deželo jih lahko z vrvico obesite na strop.

        Pošljite božične voščilnice

          Vsako leto prejmemo manj božičnih voščilnic, saj si večinoma voščimo kar po sms-u. Vendar priznajmo, veliko bolj osebno je poslati in prejeti doma izdelano voščilnico. Vzemite si nekaj uric časa, in skupaj z vašimi otroki izdelajte novoletno/ božične voščilnice. Otroci bodo ob izdelavi veseli, prav tako prijatelji ob prejetju, vi pa boste vaš družinski čas preživeli malo drugače.

          Sestavljanje puzzlov

            Vedno iščemo dejavnosti, ki ne vključujejo časa pred zaslonom – še posebej, če je premrzlo da bi bili zunaj. Sestavljanke so odlična ideja za preživljanje mrzlih zimskih dni. Puzzle lahko sestavljate sami, ali pa se vam pridružijo vaši otroci.

            Naredite snežaka

              Iz snega naredite tri velike krogle, jih položite eno na drugo in snežaka primerno »okrasite«. Tukaj naj vam pomagajo vaši malčki. Ne pozabite na korenček, gumbe in star lonec. Če pa vas potem še vedno ne zebe, lahko v snegu naredite še angelčka. Ulezite se v sneg, mahajte z rokami in nogami in ustvarite popolnega angelčka.

              Pripravite si piknik; kar doma

                Ni potrebno, da so pikniki samo zunaj. Pospravite vašo dnevno sobo, premaknite pohištvo in naredite nepozaben dogodek za vaše malčke. Lahko celo spakirate tradicionalno pleteno košaro z vašo najljubšo hrano za piknik in uživate v pojedini, ne da bi šli predaleč. Za še večjo zabavo, na tla položite blazine, napnite rjuhe in izdelajte šotor. Tega otroci zagotovo ne bodo pozabili.


                Napišite komentar


                Upoštevajte, da je komentarje pred objavo potrebno odobriti.